marți, 22 octombrie 2013

Disparitia Rosiei Montane si jefuirea poporului roman sunt sustinute de Guvernul si Parlamentul Romaniei!


 

Dispariţia Roşiei Montane şi jefuirea poporului român
sunt susţinute de Guvernul şi Parlamentul României !

             Guvernul Ponta 2 şi Parlamentul României sfidează, în continuare, voinţa Poporului Român exprimată de zecile de mii de manifestanţi din ţară şi străinătate împotriva dinamitării, folosirii cianurii şi jefuirii celui mai valoros zăcământ din lume de aur, argint şi metale rare, aflat în cea mai veche exploatare minieră de pe Pământ, la Roşia Montană.
            Guvernul şi Parlamentul României cunosc „Proclamaţia de la Câmpeni“, din 19 octombrie 2013, dar refuză să ţină seama de argumentele ei şi de cele 12 revendicări punctuale.
            Premierul Ponta şi-a permis să-i eticheteze ca extremişti pe miile de participanţi de la Marea Adunare a Moţilor de la Câmpeni, dar nu a avut curajul ca, împreună cu miniştrii-avocaţi ai R.M.G.C., să se deplaseze sâmbătă în capitala Ţării Moţilor şi să prezinte ADEVĂRUL despre afacerea penală Roşia Montană şi motivele pentru care îi susţin pe asasinii economici şi asasinii politici străini să acţioneze împotriva Poporului Român şi pentru jefuirea zăcămintelor naturale din România.
            Beţia puterii şi iresponsabilitatea politică îi împiedică pe majoritatea miniştrilor şi parlamentarilor să vadă că se apropie alegerile parlamentare anticipate provocate de: afacerea penală Roşia Montană; exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică; exproprierea românilor din România de către titularii licenţelor de jefuire a bogăţiilor naturale ale Poporului Român; retrocedările şi împroprietăririle ilegale, mai ales din Ardeal; renunţarea la mari părţi din teritoriul naţional prin vânzarea pământului strămoşesc din Grădina Maicii Domnului la persoane juridice şi persoane fizice străine, precum şi la apatrizi; neîndeplinirea promisiunilor din campania electorală cu care partidele parlamentare au păcălit electoratul; sărăcirea majorităţii populaţiei; continuarea lichidării locurilor de muncă şi a politicii de alungare a românilor din România, Adevărata Ţară Sfântă; batjocorirea cadrelor didactice şi a medicilor etc.
            La Roşia Montană se găseşte una dintre Băncile Naţionale naturale ale României care este de cel puţin 100 de ori mai bogată în aur, argint şi metale rare decât actuala rezervă a Băncii Naţionale, condusă de eternul guvernator Mugurel Constantin Isărescu, membru al Clubului Bilderberg.
            Uriaşele bogăţii lăsate de Bunul Dumnezeu Poporului Primordial în Dacia Edenică au fost râvnite şi, parţial, jefuite de marile imperii, în ultimii 1.900 de ani, după războaie şi în timpul ocupaţiei străine.

            După decembrie 1989 a fost programat şi se desfăşoară un alt plan diabolic pus la cale de asasinii economici şi asasinii politici străini, susţinut de cei autohtoni.
            În condiţii de pace şi sub comanda Fondului Monetar Internaţional, a Băncii Mondiale şi a Comisiei Europene, guvernanţii au trecut la sloganurile privatizării şi reformelor, scoţându-i în faţă pe investitorii străini, unii strategici, cei mai mulţi fiind de fapt asasini economici fără frică de Dumnezeu.
            Acest plan s-a materializat în: lichidarea a peste 6 milioane locuri de muncă; închiderea şi tăierea în bucăţi a fabricilor construite de Poporul Român în anii socialismului; eliberarea licenţelor de explorare şi exploatare a bogăţiilor naturale din România de către firme străine. Pentru a-i ajuta pe titularii de licenţe să jefuiască cât mai mult din bogăţiile naturale ale Poporului Român, partidele politice care s-au aflat prin rotaţie la Putere, împreună cu Guvernele şi majorităţile parlamentare, au modificat şi completat Legea minelor, inclusiv în privinţa redevenţei miniere, astfel încât să se încaseze cât mai puţin la Bugetul Statului Român. În Legea minelor, Legea nr. 61 din 1998, la art. 3, pct. 28, redevenţa era definită astfel: „plata către stat, raportată la valoarea producţiei miniere, obţinută de titular, reprezentând compensarea scăderii rezervelor de resurse minerale“.
            În Legea nr. 85/2003, noua Legea a minelor, la art. 3, pct. 31, scrie că redevenţa minieră este „suma datorată de concesionar bugetului de stat pentru produsele miniere extrase de către titular, reprezentând compensarea  scăderii rezervelor minerale“.

            Ca urmare a acestei modificări de fond a noţiunii de redevenţă minieră, Poporul Român a fost şi este jefuit de 70-90 la sută din cantităţile exploatate din bogăţiile sale naturale şi obţine doar 4 la sută din valoarea resurselor naturale pe care le declară că le-au extras titularii de licenţă. Pentru această jefuire anuală a Bugetului de Stat, cu mult peste 10 miliarde euro, nu se sesizează nici Parlamentul, nici Parchetul, nici D.N.A. De ce oare tac şi nu acţionează în Interes Naţional?
            Guvernul Ponta 2 nu a respectat Legea nr. 85/2003 şi nu a stabilit nici o redevenţă pentru metalele rare în proiectul de lege depus la Parlament pentru afacerea penală Roşia Montană. Ca urmare, contrar realităţii şi conţinutului zăcământului de la Roşia Montană, reprezentanţii R.M.G.C. susţin că acesta are doar 300 tone aur, 1.600 tone argint şi nu conţine metale rare. Cantităţile sunt foarte mici comparativ cu cele estimate în Australia şi înregistrate la bursele din Canada, în urma analizării celor 80 de tone de concentrat minier scoase din România, în anii 1996-1997. Autorităţile Statului Român ştiu ce cantităţi de minereu, de la Roşia Montană, s-au scos din ţară, în intervalul 1998-2013, dar le ţin la secret, inclusiv conţinutul lor. De ce?
            Foarte grav este faptul că Guvernul Ponta 2 s-a asociat cu R.M.G.C. şi a înaintat la Parlament proiectul de lege pentru afacerea penală Roşia Montană în care nu a înscris nici o redevenţă pentru metalele rare existente, în zăcământ, în cantităţi foarte mari şi la o valoare de piaţă ce întrece suma de 100 miliarde euro! Comisia specială parlamentară are obligaţia să sesizeze D.N.A. pentru această afacere penală despre care ştiu multe detalii toţi semnatarii proiectului de lege privind Roşia Montană.
            Proiectul R.M.G.C. prevede, în esenţă, următoarele: dinamitarea Roşiei Montane şi a munţilor Cârnic, Cetate, Orlea şi Jig-Văidoaia, folosindu-se 150 milioane kg dinamită; producerea a 3.000-3.200 de cutremure devastatoare, prin folosirea a 50-60 de tone dinamită, din două în două zile; utilizarea a 200 milioane kg cianură pentru obţinerea concentratului minier, care va fi scos integral din România fără a avea dreptul Poporul Român să afle cât şi ce s-a scos din ţară; plata unei redevenţe de 4 la sută sau 6 la sută aplicată numai la valoarea aurului şi argintului declarată de R.M.G.C.; oferirea gratuită către R.M.G.C. a celui mai mare zăcământ din lume de wolfram şi a metalelor rare din zăcământul de la Roşia Montană, adică titan, arseniu, vanadiu, telur, galiu, crom, germaniu, nichel, cobalt, molibden; înfiinţarea pe Valea Cornii a unui lac cu cianuri şi metale grele pe o suprafaţă de 363 ha; înălţarea unui baraj din arocamente, înalt de 185 m, care nu va rezista în timp; producerea celui mai mare dezastru din Europa şi obligarea Poporului Român să plătească zeci de ani despăgubiri de multe miliarde euro; distrugerea durabilă, pentru mai mult de 100 de ani, a unei mari părţi din Munţii Apuseni. Aceste obiective şi consecinţe ale proiectului R.M.G.C. sunt susţinute de Guvernul Ponta 2 şi se acţionează pentru a fi acceptate şi de Parlamentul României, unde se pregăteşte stratagema pentru votul secret al senatorilor şi deputaţilor asupra afacerii penale Roşia Montană.

            După ce Guvernul Ponta 2 şi-a însuşit proiectul de lege primit de la R.M.G.C., acum Comisia specială parlamentară pentru afacerea penală Roşia Montană a trecut la modificarea şi completarea lui astfel încât noul cadru legal să satisfacă interesele şi pretenţiile pentru toţi asasinii economici şi asasinii politici străini şi autohtoni care acţionează pentru jefuirea bogăţiilor naturale din România şi continuarea genocidului împotriva Poporului Român. Contrar Regulamentelor Senatului şi Camerei Deputaţilor, Comisia specială pentru afacerea penală Roşia Montană în loc să întocmească Raportul, cu concluziile sale, se străduieşte să scrie un alt proiect de lege, sub îndrumarea şi la porunca asasinilor economici şi asasinilor politici, deşi a luat act de numeroasele fapte penale care au fost săvârşite în între anii 1997-2013 şi pe care este obligată să le comunice Parchetului şi D.N.A. În caz contrar, membrii Comisiei speciale parlamentare vor fi cercetaţi penal, cel puţin, pentru tăinuire şi favorizarea infractorilor.
            R.M.G.C. a reuşit să dinamiteze Guvernul Ponta 2, alianţa P.S.D.-P.N.L., Parlamentul, multe instituţii centrale şi autorităţi locale din judeţul Alba, să grăbească alegerile parlamentare anticipate şi să creeze noi locuri de muncă la... Parchet şi la Direcţia Naţională Anticorupţie (D.N.A.)!
            Ministrul de Interne, domnul Radu Stroe, anunţă că va aplica legea până la capăt împotriva protestatarilor care se opun proiectului R.M.G.C. de jefuire rapidă cu cianură a uriaşului zăcământ de la Roşia Montană şi producerea genocidului în Munţii Apuseni. De ce nu a aplicat cu fermitate legea împotriva celor care au săvârşit fapte grave în legătură cu afacerea penală Roşia Montană, inclusiv iniţiatorilor proiectului de lege care nu au prevăzut redevenţa pentru metale rare din zăcământul respectiv? De ce nu îi monitorizează Ministerul de Interne pe cei de la R.M.G.C. care au scos şi scot din galeriile de la Roşia Montană mari bogăţii şi le duc la o anumită destinaţie? Acestea sunt doar câteva întrebări la care opinia publică aşteaptă răspunsuri de la ministrul Radu Stroe.
            UNIŢI, SALVĂM ROŞIA MONTANĂ, MUNŢII APUSENI ŞI ROMÂNIA!
            Cluj-Napoca, 22 octombrie 2013
Dr. Gheorghe FUNAR
            N. red. Vedeţi şi următoarele studii:
Doru APOSTOL, „Roşia Montană – o bibliotecă de 6,3 trilioane de dolari (1)“, pe http://monitorsri.blogspot.ro/2013/10/rosia-montana-o-biblioteca-de-63.html; Roşia Montană – o bibliotecă de 6,3 trilioane de dolari (2), pe http://monitorsri.blogspot.ro/2013/10/rosia-montana-o-biblioteca-de-63_22.html; Mihail Goţiu, „Acuzaţii cutremurătoare despre „băieţii deştepţi“ ai aurului românesc. Băsescu face lobby pentru o firmă acuzată de implicare în crime, corupţie şi distrugeri pe întreg mapamondul. Dosarul Barrick Gold“, pe http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/acuzatii-cutremuratoare-despre-baietii-destepti-ai-aurului-romanesc-basescu-face-lobby-pentru-o-firma-acuzata-de-implicare-in-crime-coruptie-si-distrugeri-pe-intreg-mapamondul-dosarul-barrick-gold-68102.html; Vasile Zărnescu, „Escrocii şi muşamalizatorii fraudei Roşia Montană“, pe http://monitorsri.blogspot.ro/2013/10/escrocii-si-musamalizatorii-fraudei.html, precum şi materialele: „Guvernul României, alături de Băsescu şi serviciile secrete româneşti, le bagă în buzunar SUTE DE MILIOANE DE EURO mafioţilor care se află în spatele proiectului Roşia Montană!“, pe http://camecocoon.blogspot.ro/2013/09/guvernul-romaniei-alaturi-de-basescu-si.html?m=1; http://casajurnalistului.ro/protocolul-de-70-milioane-de-dolari-dintre-rmgc-si-ministerul-culturii/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Este binevenit oricine doreste sa comenteze! Rugam sa va inserati numele si datele de contact, din respect fata de cititori. Atacurile la persoana, injuriile, opiniile fara legatura cu subiectul prezentat vor fi sterse. Persoanele care doresc raspunsuri sau precizari oficiale, trebuie sa se adreseze conform "Normelor de comunicare in cadrul SCMD" (afisate pe pagina Secretariatului General al SCMD).